2810 242 279 info@enolo.gr
image_print

%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84

Τα υψηλά επίπεδα έκθεσης στα λεγόμενα ως “βαρέα μέταλλα” όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αλουμίνιο και το αρσενικό μπορούν να προκαλέσουν οξεία ή χρόνια τοξικότητα λόγω της βιοσυσσώρευσης.

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%83%cf%85%cf%83

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στα ζωτικά όργανα ή σε  μειωμένη νοητική λειτουργία λόγω βλάβης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές και νευρολογικές εκφυλιστικές διαδικασίες που μιμούνται την νόσο του Aλτσχάϊμερ, την νόσο του Πάρκινσον και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Μερικά απο τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια για την τοξικότητα απο βαρέα μέταλλα είναι τα εξής:

heavymetaltoxins

 1. Χρόνια κόπωση
 2. Αυτοάνοσα νοσήματα
 3. Νευρολογικές διαταραχές
 4. Κατάθλιψη
 5. Άνοια
 6. Αϋπνία
 7. Υπέρταση και καρδιολογικά προβλήματα
 8. Προβλήματα στις αρθρώσεις
 9. Προβλήματα στο δέρμα
 10. Προβλήματα στο παχύ έντερο ( δυσκιλιότητα,φουσκώματα,κολίτδα κ.α)
 11. Αλλεργίες
 12. Κρύα πόδια
 13. Προβλήματα στην άμυνα του οργανισμού

 

Πως γίνεται η αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Η αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα γίνεται με τρεις τρόπους  1)με  το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης του σώματος  2) με σωστές τροφές  3) με συμπληρώματα αποτοξίνωσης  4) με βιοσυντονισμό με το γνήσιο μηχάνημα του Dr RIFE.

1)Mε  το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης του σώματος

Η γλουταθειόνη

glutathion-svg

Το ανθρώπινο σώμα έχει ένα δικό του σύστημα για την αφαίρεση του υδράργυρου και των  άλλων βαρέων μέταλλων. Η γλουταθειόνη είναι το κύριο σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός. Η γλουταθειόνη δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα με τη βοήθεια των ενζύμων, αντιοξειδωτικών και πρωτεϊνών μεταφοράς. Το γήρας,  η κακή διατροφή και οι τοξικές εκθέσεις από την αφλατοξίνη, το χλωροφόρμιο, το DDT, τα οργανικά νιτρικά άλατα και τηη ακτινοβολία βλάπτουν το σύστημα της γλουταθειόνης. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συμπληρώματα γλουταθειόνης ή προδρόμων της, κυρίως σε μη λιποσωμικές μορφές ή σε μορφή ενδοφλέβιας έγχυσης, η οποία είναι πολύ ακριβή. Μια πολύ πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι η ρύθμιση της έκφρασης των γονιδίων που παράγουν τα ένζυμα και τις πρωτεΐνες μεταφοράς που βοηθούν την γλουταθειόνη να δράσει αποτελεσματικά. Η αποτελεσματική αποτοξίνωση εξαρτάται από μια σειρά αντιδράσεων που δεσμεύουν τις τοξίνες σε μόρια μεταφοράς.

2)Mε σωστές τροφές

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Η διατροφή σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την υποστήριξη του συστήματος αποτοξίνωσης του σώματός σας. Στην πραγματικότητα, η διατροφικές βελτιστοποιήσεις στην πρώτη φάση της αποτοξίνωσης, θα πρέπει να διαρκέσουν για δύο έως έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη της πλήρους φάσης της αποτοξίνωσης για να προετοιμαστεί ο οργανισμός  και να αντέξει το τοξικό φορτίο κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης.
Ο στόχος σας είναι να αφαιρέσετε απ’ την διατροφή σας φλεγμονώδη και αλλεργιογόνα τρόφιμα, όπως τη ζάχαρη , τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα και φάστ φούντ. Η διατροφή σας πρέπει να είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, μέτρια σε πρωτεΐνες και πλούσια σε ευεργετικά λιπαρά. Αυτό το είδος της διατροφής προετοιμάζει όχι μόνο το σώμα σας για αποτοξίνωση, αλλά έχει επίσης το πρόσθετο όφελος της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και αντιστροφή του διαβήτη τύπου 2. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό από τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες χημικές ουσίες από το σώμα σας; Αν ναι, τότε ακολουθήστε την παρακάτω δίαιτα αποτοξίνωσης για να απαλλάξετε το σώμα σας από τις τοξίνες.

 

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%bd
 • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πούσια σε βιταμίνη C , η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται απο την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων.
Κόλιαντρο και άλλα πράσινα λαχανικά

 • Το κόλιαντρο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Το λάχανο, το σπανάκι και ο μαϊντανός συμβάλουν στην αποτοξίνωση και στην μείωση της συσσώρευσης των βαρέων μετάλλων, όπως ο υδράργυρος, στο σώμα σας.

 • Το σκόρδο και τα κρεμμύδια

Αυτά τα λαχανικά περιέχουν θείο, το οποίο βοηθάει το συκώτι σας να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το αρσενικό.

 • Νερό

Πίνετε 225 gr νερού ή χυμού λαχανικών κάθε δύο ώρες για να σας βοηθήσει να ξεπλύνετε  τις τοξίνες.

 • Λιναρόσπορος και σπόροι chia.

Περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του παχέος εντέρου και στην μείωση της φλεγμονής.

Τοξικά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται

 • Εκτρεφόμενα ψάρια

Μπορεί να περιέχουν τα βαρέα μέταλλα διοξίνες , PCB  τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά.

 • Αλλεργιογόνα τρόφιμα

Αν το σώμα σας παλεύει ενάντια σε κοινά αλλεργιογόνα, δεν θα είναι σε θέση να αποτοξινώσει την δηλητηρίαση απο τα βαρέα μέταλλα.

 • Μη βιολογικά τρόφιμα

Αυτές οι τροφές αυξάνουν την έκθεση σε χημικές ουσίες και χειροτερεύουν τα συμπτώματα.

 • Τα τρόφιμα με πρόσθετα

Συμπληρώματα είναι οι χημικές ουσίες επιδεινώνουν τα συμπτώματα τοξικότητας και μειώνουν την ικανότητα του σώματος σας να αποτοξινώσει.

 • Αλκοόλ

Είναι τοξικό για το σώμα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο για το συκώτι σας να επεξεργαστεί άλλες τοξίνες.

Πως να μειώσετε το ποσοστό των βαρέων μετάλλων από το σώμα σας

 1. Οδοντιατρικές εργασίες

Τα σφραγίσματα συνήθως γίνονται με ένα αμάλγαμα υδραργύρου, το οποίο μπορεί να σπάσει με τη πάροδο του χρόνου και να διαχέονται ιόντα υδραργύρου στον οργανισμό σας. Εάν έχετε πολλά από αυτά τα σφραγίσματα μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την αντικατάστασή τους με σφραγίσματα ρητίνης  αλλά προσοχή η αφαίρεση πρέπει να γίνει  με ασφαλή και ειδική μέθοδο προφύλαξης .Ο υδράργυρος απορροφάται από τα μαλλιά ,το δέρμα και μεταφερεται  στον εγκέφαλο,στο αίμα ,στους πνεύμονες στο έντερο ,όπως στο κάτωθι σχήμα

why_mercury_img3  

2. Εμβόλια χωρίς υδράργυρο

%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%81%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4

Το συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο έχει αφαιρεθεί από τα περισσότερα εμβόλια, παρά ταύτα υπάρχουν ακόμα κάποια που περιέχουν υδράργυρο, όπως τα εμβόλια γρίπης.

3. Ρύπανση

Η ρύπανση στο νερό και τον αέρα, μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή των επιβλαβών βαρέων μετάλλων. Αποστασιοποιηθείτε από βιομηχανικές περιοχές όταν αυτό είναι δυνατό, και προτιμήστε το φιλτραρισμένο πόσιμο νερό.

4. Προσοχή στα παλαιά χρώματα

Τη δεκαετία του 1970, οι βαφές γίνονταν με μόλυβδο. Αν ζείτε ή εργάζεστε σε παλαιές πολυκατοικίες, υπάρχει πιθανότητα να έλθετε σε επαφή με παλαιά στρώματα τα οποία έχουν ως βάση τον μόλυβδο και βρίσκονται κάτω από τα στρώματα του πρόσφατου χρώματος.  Αν ανησυχείτε για την έκθεση στο μόλυβδο, επισκεφθείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει σε πιο συγκεκριμένες θεραπείες μέταλλο-απεξάρτησης, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο.

 

 Κορυφαία συμπληρώματα αποτοξίνωσης από τα βαρέα μέταλλα

Εκτός από μια υγιεινή διατροφή, τα ακόλουθα συμπληρώματα θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν την ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού σας:

1. H χλωρέλλα: 4-8 ταμπλέτες ημερησίως. Δρα ως φυσικός παράγοντας για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.
2. Η βιταμίνη C: 3000 mg ημερησίως κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Βοηθά στη μείωση των ελεύθερων ριζών.
3. Κόλιανδρο:   έχει βρεθεί ότι απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα από του ιστούς των οργάνων και κυρίως 3 από τα πιο βλαβερά: μόλυβδο, υδράργυρο και αλουμίνιο. Με την χρήση κόλιανδρου σε σάλτσες πέστο, σούπες ή απλώς γαρνίρισμα πολλών φαγητών, θα υποβάλλεστε σε συνεχή αποτοξίνωση . Ο συνδυασμός χλωρέλλας και κόλιανδρου ενισχύει την αποτοξίνωση  βαρέων μετάλλων και ιδίως του υδραργύρου.Εκτός από τα φαγητά μπορείτε να πάρετε βάμμα κόλιανδρου δύο φορές ημερησίως .
4. Βάμμα γαϊδουράγκαθου: 1 κουταλάκι την ημέρα βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.
5. Προβιοτικά: 50 δισεκατομμύρια μονάδες ημερησίως. Βελτιώνει την αποτοξίνωση του εντέρου6.Ζεόλιθο:Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό υλικό σαν σκόνη που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ακόμη ολόκληρες ενώσεις έως και το τριάντα τις εκατό του βάρους του

7.ΜΕ ΑΡΓΙΛΟ: Η άργιλος είναι κατάλληλη για την αφαίρεση των τοξικών μετάλλων .Υπάρχει  σε μορφή δισκίων για εσωτερική χρήση, αλλά και σε σκόνη  για  εξωτερική χρήση σαν λασποθεραπεία.

 

8.ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ: Η Σπιρουλίνα  το θαυματουργό αυτό φύκι αποτελεί έναν «δυναμίτη» βιταμινών και πρωτεϊνών. Ενώνονται με τα τοξικά μέταλλα ακόμη και με το ραδιενεργό ιώδιο και τα αποβάλλουν από τον οργανισμό.

4) Με βιοσυντονισμό με το γνήσιο μηχάνημα του Dr RIFE

untitled-1

Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα στο βιοσυντονιστικό μηχάνημα του Rife τα οποία  αποτοξινώνουν από τα βαρέα μέταλλα και παράλληλα βοηθούν τα όργανα ήπαρ,νεφρά, και λεμφικό σύστημα να αποβάλουν τα τοξικά απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης.Μπορούμε να επιλέξουμε ή τις γεννήτριες συχνοτήτων με τα ειδικά pads ή την εκκένωση πλάσματος ή τους υπέρηχους  της μονάδας central. Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευόμενος κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα ή σε κρεβάτι αλλά απαραιτήτως μετά την θεραπεία πρέπει να πιει πολύ νερό για να φύγουν τα τοξικά απόβλητα.

 

eikona-barea

 

 

         ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 • https://www.google.gr/search?q=heavy+metals+removal&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefoxab&gfe_rd=cr&ei=1tXjV6XbOITY8Afll6O4Cw#q=heavy+metals+removal&start=10
 • http://www.gaiam.com/discover/177/article/detox-heavy-metals-mercury/
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/13/mercury-detoxification-protocol.aspx

 

 

 

Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ

ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό υλικό σαν σκόνη που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ακόμη ολόκληρες ενώσεις έως και το τριάντα τις εκατό του βάρους του και συγκεκριμένα :

Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως μόλυβδου, υδραργύρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου , χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα όπως το καίσιο και το στρόντιο-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.
Eγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό
Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει, μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
Βελτιώνει πιθανόν την ηπατική λειτουργία αφού αποτοξινώνει το σώμα.
Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν, δείχνει ευεργετικός σε περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
Δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (7,35-7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.
Ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών, ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.
Φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση.
Σύμφωνα με την αρθρογραφία, είναι εξαιρετικά ασφαλής και μη τοξικός ,εφόσον γίνεται σωστή χρήση του. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι, αλλά απαραίτητα πρέπει να  πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.
Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει πόνο μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος ο ζεόλιθος!
Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν τοξίνωση και αυτό γιατί  οι διοξίνες που είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού απελευθερώνονται . Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα, τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Επομένως πριν ξεκινήσει κάποιος την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό και να αδυνατίσει με ασφάλεια. Σκεφτείτε το και σαν αποτοξινωτικό μετά από την πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά γεύματα των γιορτών.

ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ

Ο Ενεργός άνθρακας είναι ένα από τα καλύτερα  και από τα πιο αποτελεσματικά μέσα απορρόφησης τοξικών ουσιών από το σώμα . Τα μόρια του  έχουν μια καταπληκτική ικανότητα να τραβούν , να απορροφούν και να εξουδετερώνουν πολλές φορές το βάρος τους σε αέρια,  βαρέα μέταλλα, τοξίνες, δηλητήρια και άλλες χημικές ουσίες. Έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός στην πρόληψη και θεραπεία πολλών εντερικών λοιμώξεων. Χρησιμοποιείται ως αντίδοτο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων από φάρμακα και διάφορα  χημικά. Ο ενεργός άνθρακας θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε στο φαρμακείο του σπιτιού σας, καθώς αποτελεί  αποτελεσματικό αντίδοτο σχεδόν για κάθε μορφή δηλητηρίασης. Ομάδα επιστημόνων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής  εξέτασε τα ευεργετικά αποτελέσματα του ως αντίδοτου και συνιστά στους γονείς να είναι εφοδιασμένοι πάντοτε με την εν λόγω ουσία.
Επίσης χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της διάρροιας ή για την μείωση του μετεωρισμού και των εντερικών αερίων. Μπορείτε να τον βρείτε στα φαρμακεία και να ακολουθήσετε μια θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες σας ,συμβουλευόμενοι ένα ειδικό.

 

ΜΕ ΑΡΓΙΛΟ

Η άργιλος είναι κατάλληλη για την αφαίρεση των τοξικών μετάλλων .Υπάρχει  σε μορφή δισκίων για εσωτερική χρήση, αλλά και σε σκόνη  για  εξωτερική χρήση σαν λασποθεραπεία.

 

ΜΕ XΛΩΡΕΛΑ

 

Η Χλωρέλα είναι ένας πραγματικός μαγνήτης των βαρέων μετάλλων . Έχει 50% πρωτεΐνες ,ίνες, βιταμίνες , Β12 , άλατα και κυρίως χλωροφύλλη .Ο Οττο Warburg, κάτοχος του Νόμπελ το 1919, ανακάλυψε  μέσα από τις έρευνες του ότι:

• Βοηθάει στις συσπάσεις του εντέρου, αναδομεί την κυτταρική δομή του, ξαναφτιάχνει την χλωρίδα και απορροφά τα δηλητήρια.

Βοηθάει τον εγκέφαλο, το συκώτι γιατί η περιεκτικότητά  της σε χλωροφύλλη οξυγονώνει τον οργανισμό και τον αναζωογονεί. Με την διεγερτική δράση της στα ερυθρά αιμοσφαίρια βοηθάει στην αναιμία.

• Αποτοξινώνει τον οργανισμό από αλκοόλ, τοξίνες και κυρίως από τα βαρέα μέταλλα.

• Ηρεμεί, διεγείρει τον μεταβολισμό, και την παραγωγή ενζύμων.

Όλα σχεδόν τα ψάρια σήμερα έχουν μεθυλιωμένο υδράργυρο. Συνίσταται να βάζετε στο τέλος της βράσης τους (για να μείνουν οι πρωτεΐνες άθικτες) δυο κουταλάκια χλωρέλας σε σκόνη.

 

ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

 

Η Σπιρουλίνα  το θαυματουργό αυτό φύκι αποτελεί έναν «δυναμίτη» βιταμινών και πρωτεϊνών. Περιέχει και τα 8 σημαντικά αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι  πλούσια σε βιταμίνη Β12

-Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου.
-Αποτοξινώνει και διεγείρει τους ιστούς και τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.
Η σπιρουλίνα και η χλωρέλα είναι:

Ικανές να τετραπλασιαστούν σε 24 ώρες.
Ικανές να διατηρήσουν την ανθρώπινη ζωή από μόνες τους επ’ αόριστο και θεωρούνται  από τις πιο πλήρεις φυσικές τροφές.
Τετραπλασιάζουν την ανάπτυξη της χλωρίδας του εντέρου.
Αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού .
Ενώνονται με τα τοξικά μέταλλα ακόμη και με το ραδιενεργό ιώδιο και τα αποβάλλουν από τον οργανισμό.