2810 242 279 info@enolo.gr
image_print

Untitled-1Η κβαντική θεραπεία βασίζεται στην κβαντική θεωρία η οποία προέκυψε από την Κβαντική Φυσική και αναλύει μια νέα αντίληψη του φυσικού σύμπαντος.
Συγκεκριμένα, περιγράφει τη συμπεριφορά της ύλης σε μικροσκοπικές κλίμακες, δηλαδή στο μοριακό, ατομικό και υποατομικό επίπεδο.

Ο όρος κβάντο (quantum, μικρή ποσότητα – προέρχεται από τη Λατινική λέξη quantus που σημαίνει πόσο), αναφέρεται σε διακριτές μονάδες που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες φυσικές ποσότητες, όπως είναι η ενέργεια ενός ατόμου ύλης σε κατάσταση ηρεμίας.  Τα πάντα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους ανθρώπους. Όλη η ύλη είναι απλά συμπυκνωμένη ενέργεια, όλοι οι άνθρωποι είμαστε μια συνειδητότητα, η οποία βιώνει τον εαυτό της εντελώς υποκειμενικά.Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τύπο του Αϊνστάιν (Ε=mc2) η ύλη και η ενέργεια εναλλάσσονται. Αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο που κρατάτε στο χέρι σας είναι μια μορφή ενέργειας που έχει πάρει τη συγκεκριμένη μορφή ύλης. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα σας, το οποίο είναι ενέργεια που έχει πάρει την μορφή του σώματος σας. Όλη η ύλη είναι και ενέργεια.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη “το πρώτο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι η ενότητα. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε με την κλασσική έννοια της Φυσικής του 1910 είναι ότι όλο το Σύμπαν είναι Ένα. Δεν υπάρχουν εξατομικευμένα αντικείμενα. Δεν υπάρχεις Εσύ κι Εγώ… Τα πάντα μέσα στο Σύμπαν είναι ένας ωκεανός συνεχόμενης ενέργειας, μέσα στον οποίο, κάπου, πιθανότατα, υπάρχουν κάποια μικροπυκνώματα, που ονομάζουμε ύλη, διότι οι αισθήσεις μας τα αντιλαμβάνονται ως ύλη. Αν όμως η πυκνότητα της ενέργειας είναι λίγο μικρότερη, τότε δεν τη βλέπουμε καθόλου…”.

Οι φυσικές αυτές απόψεις, μας δείχνουν ότι όταν αλλάξουμε το ενεργειακό πεδίο μέσα στο οποίο βρίσκονται τα άτομα, τότε αλλάζουμε και τα ίδια τα άτομα. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από άτομα. Τα αισθήματα μας μπορεί να επηρεάσουν και να αλλάξουν το ενεργειακό πεδίο μας, με αποτέλεσμα να αλλάζει και η ίδια η υλική πραγματικότητα μας.   Έχει παρατηρηθεί μετά από έρευνες, ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον χωρίς να επιδρούμε πάνω σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι αλληλεπιδρούμε με όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλες οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα, οι προσδοκίες, οι προκαταλήψεις μας, κ.α. έχουν μεγάλη και άμεση επίδραση στους γύρω μας. Μπορούμε να φανταστούμε τους άλλους σαν πεδία πιθανοτήτων που μπορούνε να συμπεριφέρονται με ποικίλους τρόπους και ανάλογα με τα δικά μας ενεργειακά πεδία (συναισθήματα, κ.α.), έλκουμε από αυτά τα άτομα διαφορετικές συμπεριφορές.

Έτσι, συμπεραίνουμε ότι σύμφωνα με την Κβαντική φυσική έχουμε πολύ περισσότερη αλληλοεπίδραση με το περιβάλλον μας σε σύγκριση με την Νευτώνεια θεωρία. Κατά την Κβαντική θεώρηση ο παρατηρητής δεν είναι ποτέ ανεξάρτητος από αυτά που παρατηρεί.

Όταν συνειδητοποιήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα μας και ολόκληρο το σύμπαν, από το άτομο έως τους γαλαξίες, τότε θα αρχίσουμε να κατανοούμε ότι είμαστε μια συνειδητότητα, που με την υλική μορφή μας μπορούμε να δούμε μόνο ένα απειροελάχιστο μέρος μιας ενεργειακής συχνότητας που ανήκει σε ένα ενεργειακό πεδίο που έχει άπειρες άλλες ενεργειακές συχνότητες.

Τα πάντα στη ζωή λοιπόν είναι ενέργεια και συμπυκνωμένες ”πληροφορίες”. Αν οι ”πληροφορίες” αυτές στο ενεργειακό μας πεδίο βρίσκονται σε ανισορροπία, τότε δημιουργούνται μπλοκαρίσματα, που μεταφράζονται ως συμπτώματα στο υλικό μας σώμα. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν ασθένειες του σώματος και ψυχολογικά προβλήματα.Η Κβαντική θεραπεία ουσιαστικά προσφέρει κάτι πολύ απλό, που φέρνει θετικά αποτελέσματα! Ενώνει την χαμηλή ανθρώπινη συνειδητότητα με την ανώτερη «συμπαντική» συνειδητότητα, ώστε να εγκαθιδρύσει την ισορροπία και την αρμονία στο σύστημα μας.  Δηλαδή η κβαντική θεραπεία αλλάζει τις ”πληροφορίες” στο σύστημα μας και στέλνει στον οργανισμό νέες θετικές πληροφορίες, μέσω κβαντικών (ηλεκτρομαγνητικών) συχνοτήτων. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας συντονίζεται (βιοσυντονίζεται), απαλλάσσεται από τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και βρίσκει την ισορροπία του. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε άμεση θεραπεία σε κυτταρικό και οργανικό επίπεδο, στο σώμα, στο νου και στο συναίσθημα. Τέλος, ορισμένοι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως οι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες – ειδικά αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας.

Πηγή: http://www.biomedis-technology.gr/2014/09/kbantiki-therapia.html#ixzz44tLcCwm2