2810 242 279 info@enolo.gr

Ημικρανίες

image_pdfimage_print
%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Στο απώτερο μέλλον , εκτιμάται ότι οι ημικρανίες θα είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη “ασθένεια” στη γη. Στο συγκεκριμένο άρθρο παρατίθενται διάφοροι τρόποι γρήγορης ανακούφισης της ημικρανίας χρησιμοποιώντας μόνο τρία αιθέρια έλαια και ορισμένα άλλα είδη του κοινού νοικοκυριού .

Ημικρανία Πονοκέφαλος Στατιστικά Οι Ημικρανίες είναι απίστευτα εξουθενωτικές. Εκτιμάται ότι εκατομμύρια ανθρωποώρες χάνονται κάθε χρόνο από τους εργαζόμενους που υποφέρουν από ημικρανίες. Μελέτη στις ΗΠΑ, έδειξε ότι 37 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες. Από αυτούς, οι περισσότερες είναι γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών. Οι Ημικρανίες εμφανίζονται από την εφηβική ακόμα ηλικία. Η έρευνα δείχνει ότι το 91% των πασχόντων από ημικρανία δεν ανταπεξέρχονται σωστά στην εργασία τους, αφού δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης.

Ημικρανία-Πονοκέφαλος: Συμπτώματα Ορισμένοι άνθρωποι λίγο πριν την ημικρανία, βιώνουν και διαταραχές της όρασης. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ξαφνική εμφάνιση ακανόνιστων γραμμών στο οπτικό πεδίο, που προειδοποιούν ότι η ημικρανία είναι στο δρόμο. Μόλις αρχίσει η ημικρανία , εκτός από τον πόνο μπορεί να δημιουργήσει οξεία ευαισθησία στο έντονο φως ή στους δυνατούς ήχους. Επίσης δημιουργεί ναυτία και εμετό, θολή όραση, και μια ολόκληρη σειρά από άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Θεραπείες Ημικρανίας

ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η Ομοιοπαθητική είναι η επιστήμη της εναλλακτικής Ιατρικής που θεραπεύει ολιστικά τον άνθρωπο βασιζόμενη όχι μόνο στο σύμπτωμα (στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ημικρανία), αλλά στην συνολική εκτίμηση της υγείας. Το ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο το οποίο θα προκύψει από το ιστορικό θα θεραπεύσει ολιστικά τον ασθενή σε όλα τα επίπεδα και στο ψυχικό και στο νοητικό και στο σωματικό. Με ένα φάρμακο μπορεί να θεραπευτή και η ημικρανία του και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα έχει. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικά γρήγορη ανακούφιση για τον πάσχοντα ημικρανίας.

ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα στο βιοσυντονιστικό μηχάνημα του Rife τα οποία βοηβούν στην σωστή αιμάτωση του κεφαλιού μειώνοντας τον πόνο,παράλληλα βοηθούν τα όργανα ήπαρ,νεφρά, και λεμφικό σύστημα να αποβάλουν τις τοξίνες που έχει το σώμα από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και από το καθημερινό στρές. Μπορούμε να επιλέξουμε ή τις γεννήτριες συχνοτήτων με τα ειδικά pads ή την εκκένωση πλάσματος ή τους υπέρηχους  της μονάδας . Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευόμενος κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα ή σε κρεβάτι .

ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Η Λεβάντα το Τίλιο, το Χρυσάνθεμο, και η Αρμπαρόριζα σε αφέψημα βοηθούν πολύ

ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd

Συνταγή για Αιθέριο Έλαιο κατά της ημικρανίας:

 • 1 μπολ μεσαίου μεγέθους εν μέρει γεμάτο με κρύο νερό
 • 2 φλιτζάνια παγάκια
 • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας
 • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ
 • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας
 • 1 μικρή πετσέτα
Βάλτε τα παγάκια και τις σταγόνες από το κάθε έλαιο στο μπολ του νερού. Ανακατέψτε για λίγο για να αναμειχθούν τα υλικά. Θα παρατηρήσετε ότι τα έλαια θα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Στη συνέχεια αφού εμποτίσετε την πετσέτα με το λιπαρό, παγωμένο μείγμα, τοποθετήστε την στο μέτωπο του ασθενούς προσέχοντας να αποφύγετε τα μάτια του (τα αιθέρια έλαια να βρίσκονται πάντα μακριά από τα μάτια).
Το ύφασμα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στις πλευρές του λαιμού όπου βρίσκονται οι καρωτιδικές αρτηρίες (αριστερά και δεξιά από την τραχεία). Όταν ζεσταθεί το ύφασμα, εμποτίστε ξανά με το μείγμα και επαναλάβετε την διαδικασία, έως ότου υποχωρήσει ο πονοκέφαλος. Συνήθως η συγκεκριμένη θεραπεία έχει άμεσα αποτελέσματα.
 • Η μαντζουράνα ως αιθέριο έλαιο, είναι ένα πολύ γνωστό φυσικό αναλγητικό που συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Είναι επίσης αντι-σπασμωδικό και ανακουφίσει τον πόνο στους μυς που συνοδεύουν ένα πονοκέφαλο ημικρανίας.

 • Το τζίντζερ ως αιθέριο έλαιο βοηθά στην ανακούφιση από τη ναυτία που συνδέεται με την ημικρανία. Έχει μελετηθεί εκτενώς για τις επιπτώσεις του στο γαστρεντερικό σωλήνα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ανακούφιση της ναυτίας, του εμετού, καθώς και της ανακούφισης απο τον πόνο.

 • Η μέντα ως αιθέριο έλαιο βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, ενώ είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες και πεπτικό βοήθημα.

 • Η εφαρμογή του πάγου φαίνεται να λειτουργεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Πρώτον, ο πάγος βοηθάει να συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία του λαιμού και του κεφαλιού, μια διαδικασία που ονομάζεται αγγειοσυστολή. Η προκύπτουσα μειωμένη ροή αίματος απαλύνει τον πόνο της ημικρανίας. Δεύτερον, ο πάγος προκαλεί αναλγησία, δηλαδή το άτομο δεν έχει την αίσθηση του πόνου ενώ διατηρεί τις αισθήσεις του. Θεωρείται, ότι ο πάγος επιβραδύνει το μήνυμα του πόνου κατά μήκος των νεύρων. Τρίτον, πιστεύεται ότι ο πάγος έχει επιδράσεις στο ενδοκρινικό σύστημα (ορμονικές), έτσι ελαττώνει την δραστηριότητα των ενζύμων και επιβραδύνει την μεταβολική δραστηριότητα.

Συνήθως οι επίμονες ημικρανίες οφείλονται στην αλληλεπίδραση διαφορετικών παραγόντων, γι’ αυτό το λόγο συνίσταται να επισκέπτεστε τον ιατρό σας, όταν αποφασίσετε να τις καταπολεμήσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες ενός εκπαιδευμένου θεραπευτή μασάζ, επειδή συχνά τα σημεία που προκαλούν την αίσθηση του πόνου αναπτύσσονται στους μυς του λαιμού και στο κεφάλι. Ο θεραπευτής μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σημεία ενεργοποίησης του πόνου και να διευκολύνει την ένταση των μυών στο λαιμό και τον ώμο, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση από συχνούς πονοκεφάλους.

Ένα άλλο χρήσιμο φυσικό θεραπευτικό για τις ημικρανίες είναι να συμβουλευτείτε έναν χειροπράκτη ή οστεοπαθητικό. Οι νωτιαίες αποκλίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ημικρανίες και οι χειροπράκτες ή οστεοπαθητικοί είναι σε θέση να διορθώσουν αυτές τις αποκλίσεις. Ο συνδυασμός των τακτικών επισκέψεων σε χειροπρακτική και μασάζ αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους πάσχοντες.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://ippokratiaygeia.gr/%CE%BC%CF%85%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BD%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%89%CE%BD/

 

No Comments