2810 242 279 info@enolo.gr

Παρενέργειες από την υπερκατανάλωση πρωτεϊνης γάλακτος

image_pdfimage_print

Ακόμη και αν δεν τρώτε πλέον γαλακτοκομικά προϊόντα, σίγουρα υπήρχαν στην διατροφή σας σε κάποια περίοδο της ζωής σας.

Συνήθως όλοι μας πίναμε μεγάλες ποσότητες γάλατος κατά την παιδική μας ηλικία. Σίγουρα πολλοί από εμάς ως ενήλικες, έχουμε ήδη αναθεωρήσει τις απόψεις μας περί των γαλακτοκομικών.
Η δυσανεξία στην λακτόζη είναι μια έννοια με την οποία πολλοί  άνθρωποι είναι  αρκετά εξοικειωμένοι, όμως οι αρνητικές επιδράσεις των γαλακτοκομικών στον οργανισμό μας δεν είναι ευρέως γνωστές. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος έχουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και με την πάροδο του χρόνου έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες στους καταναλωτές.

Τι περιέχει ένα ποτήρι γάλα

This-Is-Why-You-Should-Stop-Drinking-Milk-Right-Now...-7917-6

 

135 πυώδη κύτταρα,

αυξητικές ορμόνες,

αντιβιοτικά,

περιττώματα,

51 mg χοληστερίνη,

300 θερμίδες,

16 γρ λίπους,όξινες πρωτεΐνες, αφαίρεση ασβεστίου από τα οστά μας.

 

Οι παρενέργειες των γαλακτοκομικών στον ανθρώπινο οργανισμό:

1. Χρόνια φλεγμονή

flegmones
Τα γαλακτοκομικά είναι πολύ όξινα γεγονός που  μακροπρόθεσμα δημιουργεί αρθρίτιδες και χρόνιες φλεγμονές. Επίσης επικρατεί λανθασμένα η άποψη ότι διατηρούν τα οστά μας ισχυρά ,αντιθέτως αφαιρούν ασβέστιο από τα οστά για να αλκαλοποιηθεί το αίμα λόγω της οξύτιτος που δημιουργούν  στον οργανισμό . Τα περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως τα σέσκουλα,  το λάχανο, τα αμύγδαλα.το σουσάμι  και τα σύκα, συμβάλουν περισσότερο στην καλή λειτουργία των οστών και στην πρόληψη της φλεγμονής.

2. Γήρανση

i_antistrofi_tou_xronou_me_vitamini_c_1_b
Η αφομοίωση των ζωικών πρωτεϊνών  που προέρχονται από τα γαλακτοκομικά καθίσταται δυσκολότερη όταν ο οργανισμός που τρέφεται με αυτά είναι επίσης ζωικός. Αυτό πυροδοτεί και την έναρξη των ερευνών σχετικά με τα γαλακτοκομικά και την πρόωρη γήρανση αλλά και την καρκινογέννεση. Αντίθετα, τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, μαζί με τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά τους συμβάλουν στην μακροζωία.

3. Δερματολογικά νοσήματα

pswriash_large
Η υγεία του δέρματος είναι εξίσου σημαντική . Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Έτσι οτιδήποτε δεν μπορεί να αποβληθεί απ’ το εσωτερικό του οργανισμού, αυτόματα θα προσπαθήσει να αποβληθεί από το δέρμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν πρόκειται για το ήπαρ και το πεπτικό σύστημα, τα εσωτερικά απόβλητα των οποίων δεν αφαιρούνται εύκολα. Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών συνήθως επηρεάζουν σημαντικά την υγεία του δέρματος με την εμφάνιση ακμής, ερυθρότητας ή κηλίδων. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν σημαντική βελτίωση στο δέρμα τους, από τις πρώτες κιόλας μέρες όταν αφαιρέσουν  από την διατροφή τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό συμβαίνει επειδή το εσωτερικό του σώματος είναι σε καλή κατάσταση και έχει την δυνατότητα να “καθαρίζει” τα απόβλητα του, χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνει το δέρμα στην συγκεκριμένη διαδικασία και να φθείρεται.

4. Χρόνια Προβλήματα του Πεπτικού Συστήματος

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1
Τα γαλακτοκομικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου λόγω της λακτόζης, η οποία ερεθίζει το εσωτερικό του βλεννογόνου και προκαλεί βλέννα. Αυτό με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε  διαταραχές όπως, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διάρροια, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα και τυμπανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, διαπιστώθηκε ότι καλυτέρευσε  η ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (όπως η νόσος του Crohn)  όταν αφαίρεσαν τα γαλακτοκομικά από την καθημερινότητά τους.

5. Οι κίνδυνοι εμφάνισης του καρκίνου

stop cancer
Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών είναι η κύρια αιτία που συμβάλλει στην εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, του μαστού, των όρχεων και του παχέος εντέρου. Οι ίδιες έρευνες έδειξαν ότι μια δίαιτα με βάση τις φυτικές ίνες και ελεύθερη από γαλακτοκομικά, είναι η βάση για την πρόληψη  του καρκίνου.

 

Βιβλιογραφία

Author Info

Dimitra Tilianaki

No Comments