2810 242 279 info@enolo.gr

Σταματήστε να τρώτε ζάχαρη! Σας καταστρέφει!

image_pdfimage_print

 

Η επεξεργασμένη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και ζαχαρότευτλα, το σιρόπι γλυκόζης, η φρουκτόζη κ.ά τρέφουν τον καρκίνο και τα μικρόβια. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό αλεύρι (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, αποφλοιωμένο ρύζι).

Η ζάχαρη ευθύνεται για τον καρκίνο (μία από τις αιτίες)

If-you-want-to-avoid-Cancer-then-remove-this-from-your-Diet

Μία νέα πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Cliinical Investigation, αποκάλυψε ότι η ζάχαρη  ένα είδος καυσίμου για τον καρκίνο. Στην έρευνα αποδείχθηκε ότι η γλυκόζη έχει σχέση με την γέννηση των όγκων. Αυτό σημαίνει ότι η ζάχαρη μεταβολίζεται στα κύτταρα του οργανισμού με αποτέλεσμα την εμφάνιση του καρκίνου. Επιπλέον, η μελέτη απέδειξε ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης οδήγησε στην αντιστροφή του φαινοτύπου στα κύτταρα του μαστού. Αν αφαιρέσουμε  τη ζάχαρη τότε αναστρέφεται το προ-καρκινικό στάδιο . Η συγκεκριμένη έρευνα που έχει ως αντικείμενο την ζάχαρη δηλώνει ότι ο κάθε ένας Αμερικανός καταναλώνει περίπου 160 λίμπρες ζάχαρη, φανταστείτε τριάντα ένα σακιά για τον καθένα . Γι’ αυτό και η έρευνα προτείνει την αφαίρεση της ζάχαρης από την διατροφή ως μέτρο πρόληψης  του καρκίνου. Όταν αφαιρέσετε την ζάχαρη και τους υδατάνθρακες τα καρκινικά κύτταρα είτε θα αποβληθούν από τον οργανισμό (απόπτωση) είτε θα επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση.

 

Απόδειξη ότι η ζάχαρη τρέφει τα καρκινικά κύτταρα είναι το PET SCAN

petscan

Το PET SCAN είναι μία απεικονιστική εξέταση που δείχνει αν υπάρχουν καρκινικές μεταστάσεις . Χορηγείται στον ασθενή  μια ουσία που λέγεται FDG (Fluoro-Deoxy Glucose)  για να γίνει δυνατή η απεικόνιση στην κάμερα PET. Πρόκειται για την  γνωστή γλυκόζη, δηλ την ΖΑΧΑΡΗ  η οποία έχει ραδιοσημανθεί.  Επειδή τα  καρκινικά κύτταρα  τρελαίνονται να “φάνε ζάχαρη για να μεγαλώσουν” προσλαμβάνουν αυτή την ραδιενεργή γλυκόζη και έτσι εντοπίζονται οι καρκινικοί όγκοι επειδή η περιοχή φωσφορίζει.

 

Μερικά που πρέπει να κάνετε σχετικά με την τροφή για πρόληψη του καρκίνου

homepage_gallery_1034_20140629044322_2

-Να τρώτε πολύσπορο ψωμί που παρασκευάζεται από αλεύρι κρίθινο, αναμεμειγμένο με βρώμη, σίκαλη και λιναρόσπορο .

-Να τρώτε ψωμί με παραδοσιακό προζύμι και όχι φτιαγμένο με χημική μαγιά που αυξάνει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

-Να τρώτε μόνο αναποφλοίωτο ρύζι . Μην ξαναφάτε αποφλοιωμένο, λευκό ρύζι.

-Να τρώτε λαχανικά και όσπρια, όπως φασόλια, φακές και αρακά που  έχουν  ισχυρά φυτοχημικά .

-Να αποφεύγετε τα σνακ  με ζάχαρη για να μην προκαλείται αύξηση της ινσουλίνης. Να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα και να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο.

-Το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μύρτιλλα, τα κεράσια και τα φραμπουάζ, αλλά και η κανέλα Κεΰλάνης  περιορίζουν την αύξηση του σακχάρου.

 

Τι να χρησιμοποιείτε αντί για ζάχαρη

meli-honey-300x147xaroypomagave

 

Αντί για ζάχαρη να χρησιμοποιείτε νέκταρ αγαύης, μέλι ακακίας, ζάχαρη από  καρύδα,μέλι, χαρουπόμελο, πετιμέζι, και πράσινη στέβια. Το νέκταρ αγαύης ή αθάνατος είναι εκχύλισμα από το χυμό του κάκτου αθάνατος  κι έχει υπέροχη γεύση που θυμίζει ελαφρύ μέλι. Είναι τρεις φορές πιο γλυκό από τη λευκή ζάχαρη, αλλά ο γλυκαιμικός δείκτης είναι 5 φορές μικρότερος από εκείνον του μελιού. Η γλυκόζη έχει γλυκαιμικό δείκτη 100. Για να είναι χαμηλός πρέπει να είναι κάτω από 55. Το νέκταρ αγαύης έχει γλυκαιμικό δείκτη 15 και έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

dimitra-card

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • https://www.Increased sugar uptake promotes oncogenesis via EPAC/RAP1 and O-GlcNAc pathways
  • https://www.oncologynutrition.org/erfc/healthy-nutrition-now/sugar-and-cancer/
  • http://emedi.gr//ιατρικά-νέα/item/6716-ο-καρκίνος-τρέφεται-με-ζάχαρη.html#.WLfYrPmLSM8

Author Info

Dimitra Tilianaki

No Comments