Aποτοξίνωση με κερασοθεραπεία
Η αιτία των ασθενειών και της γήρανσης είναι“οι τοξίνες”.
και η θεραπεία είναι μία: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Μια πολύ καλή αποτοξίνωση του οργανισμού σας για τον μήνα Μάιο κ Ιούνιο, είναι να τρώτε κεράσια για το λιγότερο 7 μέρες. Θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα στην υγεία σας. Δεν είναι ακατόρθωτο απλώς πρέπει να το αποφασίσετε, για να απολαύσετε τα 16 οφέλη που θα σας δώσουν. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κάλιο, φυτικές ίνες, μελατονίνη, βιταμίνη C και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη γι αυτό:
1.Αδυνατίζουν
2.Ενισχύουν την καρδιακή υγεία
Η έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Michigan υποδηλώνει ότι τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και του εγκεφαλικού.
3.Έχουν υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση
Οι ανθοκυανίνες και η κυανιδίνη είναι δύο συστατικά των κερασιών που μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Natural Products διαπίστωσε ότι έχουν καλύτερη αντιφλεγμονώδη δράση από την ασπιρίνη.
4.Είναι αντικαρκινικά
Αναστέλλουν την ανάπτυξη όγκων και καρκίνου του παχέος εντέρου.
5.Χρησιμεύουν ως φυσική θεραπεία της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος στα μάτια.
6.Βελτιώνουν την πνευματική διαύγεια και προλαμβάνουν την νόσο του Alzheimer.
7.Θεραπεύουν την ουρική αρθρίτιδα
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Arthritis & Rheumatism έδειξε ότι τα κεράσια προλαμβάνουν και θεραπεύουν την οδυνηρή ουρική αρθρίτιδα.
8.Μειώνουν την φλεγμονή στους αθλητές
Τα κεράσια είναι κορυφαία γα την μείωση των βλαβών και του πόνου μετά από έντονη άσκηση. Το αποδεικνύει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Διεθνούς Εταιρείας για την Αθλητική Διατροφή όπου οι συμμετέχοντες αθλητές έπιναν 355ml χυμού κερασιού 2 φορές την ημέρα για 7 ημέρες πριν από τον αγώνα και την ημέρα του αγώνα.
9.Μειώνουν την πίεση
Έχουν υψηλό ποσοστό σε κάλιο το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών, του εγκέφαλου και των μυϊκών ιστών. Το κάλιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μειώνει την υπέρταση, τις μυϊκές κράμπες και βελτιώνει την μυϊκή δύναμη.
10.Θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας
Μια μελέτη που έγινε στο κέντρο για την έρευνα της οστεοαρθρίτιδας υποδηλώνει ότι ο χυμός κερασιού έδωσε ανακούφιση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα και μείωσε τον δείκτη οστεοαρθρίτιδας.
11.Βοηθούν στον ύπνο
Ο χυμός κερασιού μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαταραγμένο ύπνο ή αυτούς που δεν μπορούν να κοιμηθούν αυξάνοντας τα επίπεδα της μελατονίνης.
12.Βελτιώνουν την δυσκοιλιότητα.
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
13.Ελαττώνουν το οξειδωτικό στρες και είναι αντιγηραντικά
Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν στην εξάλειψη του οξειδωτικού στρες και της πρόωρης γήρανσης.
14.Βοηθούν στην θεραπεία της ημικρανίας
Η δράση των ανθοκυανινών και βιοφλαβονοειδών είναι παρόμοια με την ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη.
15.Αυξάνουν τον αιματοκρίτη.
Καθαρίζουν το αίμα και αυξάνουν την αιμογλομπίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
16.Αυξάνουν την σωματική αντοχή και μειώνουν τη χρόνια κόπωση.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Η κατανάλωση κερασιών είναι απολύτως ασφαλής για ενήλικες, παιδιά, έγκυες ή θηλάζουν, εκτός αν υπάρχει κάποια αλλεργία. Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις κερασιών με άλλα φάρμακα αυτή τη στιγμή.
Συμβουλές για την κερασοθεραπεία
Πριν ξεκινήσετε εφαρμόστε μια απόλυτη χορτοφαγική διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά και είδη φούρνου (ψωμιά, φρυγανιές , παξιμάδια, κουλουράκια κλπ) για 2 εβδομάδες. Μετά πιείτε μια μέρα μόνο χυμούς , μία μέρα μόνο νερό και μετά ξεκινήστε να τρώτε μόνο κεράσια κάθε φορά που πεινάτε. Τρώτε όσο θέλετε ,το ιδανικό είναι 4 γεύματα ημερησίως. Ο μόνος περιορισμός, είναι να μη τρώτε πριν από τις 8:00π.μ. και μετά τις 20:00μ.μ. Τήρησε 12 ώρες απόλυτης νηστεία μόνο με νερό. Το χρονικό διάστημα της φρουτοθεραπείας θα πρέπει να διαρκεί, τουλάχιστον, 7 ημέρες για να δείτε αποτελέσματα στην υγείας σας. Εξάλλου οι 3 πρώτες μέρες είναι δύσκολες που ο οργανισμός έχει συνηθίσει να τρώει. Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας μπορούν να υποβληθούν με παρακολούθηση από ολιστικό γιατρό, σε πολυήμερη φρουτοφαγία διάρκειας 14 – 30 ημερών, συνεχόμενα ή σε επαναλαμβανόμενα διαστήματα.
Βιβλιογραφία
No Comments