2810 242 279 info@enolo.gr

Ολιγοστοιχεία

%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1
Με τον όρο ολιγοθεραπεία εννοούμε τη θεραπεία του οργανισμού με τη βοήθεια ολιγοστοιχείων (oligoelements). Τα ολιγοστοιχεία είναι κατά κύριο λόγο ουσίες μεταλλικές όπως ασβέστιο μαγνήσιο ψευδάργυρος, χαλκός , χρώμιο, χρυσός, άργυρος, μαγγάνιο, γερμάνιο ,σίδηρο κλπ που βρίσκονται σε απειροελάχιστη ποσότητα σε όλους τους ζώντες οργανισμούς. Η ολιγοθεραπεία είναι μια φυσική θεραπεία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για θεραπεία ασθενειών.

Η πρώτοι μελετητές της ολιγοθεραπείας ήταν οι Bertrand και Μenetrier οι οποίοι χαρακτήρισαν τα ολιγοστοιχεία ώς βιο-καταλύτες. Με τον όρο καταλύτης εννοούμε την οποιαδήποτε ουσία η οποία επιταχύνει μία χημικά αντίδραση.

 

%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84

 

Κάθε ολιγοστοιχείο έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί εκλεκτικά συγκεκριμένα μεταβολικά μονοπάτια. Η ύπαρξη τους σε ιονική μορφή, τους επιτρέπει ομοιόμορφη διάχυση  σε όλο τον οργανισμό με σκοπό τη μέγιστη θεραπευτική τους δράση. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα καθιστούν στοιχεία ζωτικής σημασίας για την κάθε λειτουργία του οργανισμού.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα ολιγοστοιχεία βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού .

Ο σκοπός της χορήγησης των ολιγοστοιχείων δεν είναι το να διορθωθεί μία πιθανή έλλειψη τους στον οργανισμό, αλλά η διόρθωση και ρύθμιση ολόκληρης της μεταβολικής αντίδρασης που προκάλεσε την έλλειψη αυτή. Η ρυθμιστική θεραπεία με ολιγοστοιχεία, είναι λοιπόν είναι μία λειτουργική θεραπεία.

Οι μελέτες του Menetrier  τον οδήγησαν στην ταξινόμηση των ασθενών σε πέντε βασικές κατηγορίες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (κληρονομικότητα, τάση εμφάνισης συγκεκριμένων ασθενειών ή αντίσταση σε αυτές, ψυχολογική και οργανική συμπεριφορά).Τα ολιγοστοιχεία έρχονται να δράσουν στο σημείο αυτό διορθώνοντας λειτουργικές βλάβες και βοηθώντας τον οργανισμό να ξαναβρεί τη βιολογική του ισορροπία.

Ασθένειες που βοηθούν τα ολιγοστοιχεία

Αδυναμία-Ανικανότητα

Ακμή

Ανορεξία

Γήρας και πρόληψή του

Αναιμία

Εκφυλιστική αρθροπάθεια

Βρογχίτιδα

Εμμηνόπαυση

Εξασθένηση

Εξετάσεις μαθητών -φοιτητών

Κυνάγχη

Μαλλιά πτώση

Μυρμηγκιές

Νευροφυτική δυστονία

Νύχια-τροφικές διαταραχές

οστεοπόρωση

ρευματισμοί

τενοντίτιδα

τερηδόνα

Ωτίτιδα

Παχυσαρκία

Κούραση

Άγχος-Στρες

Απομετάλλωσης

Έρπης

Σεξουαλική εξασθένηση