2810 242 279 info@enolo.gr

10 βήματα για ένα Υγιές 2017

image_pdfimage_print

Με την έλευση του νέου έτους η ρουτίνα σας μπορεί να αλλάξει με την αύξηση της δημιουργικότητας σας και την αλλαγή της διατροφής σας. Αποβάλλεται τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και χτίστε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Η επιλογή του τρόπου ζωής είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

  1.  Αλλαγή της ρουτίνας σας                                                                                                     Για παράδειγμα, εάν καθημερινά συνηθίζατε να πίνετε 2 καφέ ημερησίως, πλέον μπορείτε να τον αντικαταστήσετε τον απογευματινό σας καφέ με πράσινο τσάι (για ένα μήνα), έως ότου τον αποβάλλεται εντελώς από την καθημερινότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξετε κάθε κακή διατροφική συνήθεια.
  1.  10 λεπτά άσκηση

Ασκηθείτε για δέκα μόνο λεπτά την ημέρα ακόμα και όταν παρακολουθείτε τηλεόραση. Κάνετε άλματα ή περπατήστε για να βοηθήσετε τα κύτταρά σας να λειτουργήσουν καλύτερα όλη την ημέρα, ειδικότερα τα εργοστάσια παραγωγής των κυττάρων σας, τα μιτοχόνδρια.

  1. Νηστεία με φυσικούς χυμούς 3 μέρες το μήνα

Όσους Χυμούς και ότι Χυμούς επιθυμείτε!!!! Θα εκπλαγείτε με το πόσο καθαρή μπορεί να γίνει η σκέψη σας και πόσο καλά θα λειτουργεί το σώμα σας. Επιλέξτε περισσότερους χυμούς λαχανικών για να κρατήσετε το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.  Επίσης, Αυτό το τριήμερο με χυμούς σας βοηθάει τις υπόλοιπες 27 μέρες του μήνα να κάνετε σωστές διατροφικές επιλογές!!

  1. Βοήθησε ένα φίλο σου

Επιλέξτε ένα φίλο την εβδομάδα για να τον εκ πλήξετε με μια επίσκεψη ή με ένα τηλεφώνημα. Διαλέξτε κάποιον που έχει ανάγκη την παρέα σας και είναι ανεχτικός στα νεύρα σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η συναισθηματική σας υγεία θα επωφεληθεί ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή του φίλου σας.

  1. θέστε βραχυπρόθεσμους στόχους.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υγιή συνήθεια σε 21 μόνο ημέρες.

Θέστε στόχους όπως οι παρακάτω: «Όχι προσθήκη ζάχαρης για 21 ημέρες. »

« θα κάνω προπόνηση στο γυμναστήριο κάθε μέρα για 21 ημέρες “. Φροντίστε οι στόχοι σας να είναι ρεαλιστικοί.

  1. Βελτιώστε το μικροβίωμα του εντέρου σας

Τα υγιή βακτήρια του εντέρου βελτιώνουν την πέψη και μειώνουν το άγχος. Για την ενίσχυσή τους επιλέξτε ποτά χωρίς ζάχαρη ή ξεκινήστε την λήψη προβιοτικών συμπληρωμάτων (προτιμήστε αυτά που συντηρούνται στο ψυγείο). Τα ανθυγιεινά κράκερ, τα αρτοσκευάσματα με γλουτένη, η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά τρέφουν τα κακά βακτήρια. Αφαιρέστε όλα τα παραπάνω απο την διατροφή σας για 21 μέρες και αφήστε τα κακά βακτήρια να πεθάνουν από ασιτία.wellness-h-300x206

  1. Επιλέξτε ένα βιβλίο περί υγείας για το 2017.

Ο Δρ Bernard Jensen θα σας πληροφορήσει για τiς “τροφές που θεραπεύουν”.  O Δρ Ανν Γουίγκμορ μέσα από το βιβλίο της σας μαθαίνει πώς να γίνεται  “ο Γιατρός του Εαυτού σου”.

  1. Ενίσχυση με βιταμίνης D.

Βελτιώστε τα επίπεδα της βιταμίνης D  και προάγετε την βελτίωση της διάθεσης και της σωματική σας ενέργεια. Οι ειδικοί λένε ότι 40 ng/ml είναι επαρκής ποσότητα της βιταμίνης (70 ng/ml, αν πάσχετε από αυτοάνοσα νοσήματα).

  1. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το τι “απορροφάειτο μυαλό σας.

Στεναχωριέστε ή θυμώνετε όταν βλέπετε ειδήσεις; Μην παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές, σειρές ή ταινίες που σας καταθλίβουν. Παρακολουθήστε μια ενημερωτική εκπομπή, ένα ντοκιμαντέρ ή διαβάστε ένα βιβλίο που σας εμπνέει. Αυτό θα συμβάλει στην βελτίωση της διάθεσής σας.

  1. «Αποσυνδεθείτε» για λίγο από το ίντερνετ

Επιλέξετε κάποιες ώρες το βράδυ να μην συνδέεστε ούτε για surfing ούτε για facebooking. Βρείτε ένα offline χόμπι που να μην χρειάζεται να είσαστε σε ένα υπολογιστή, ένα βιβλίο της αρεσκείας σας για παράδειγμα.

 

Author Info

Κλειώ Ανδρουλάκη

Κοινωνιολόγος-Εκπαιδευτικός Ηχοθεραπεύτρια μεθόδου Tomatis

No Comments