Cold Lazer LLLT η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα

Τι είναι η Cold Laser LLLT

Η θεραπεία με Laser, θεωρείται η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα. Το Laser δεν περιέχει χημικές ουσίες, είναι καθαρή ενέργεια και έχει ευρύτατες εφαρμογές στους ζωντανούς οργανισμούς χωρίς παρενέργειες. Μπορεί να θεραπεύσει τους άρρωστους ιστούς χωρίς να βλάψει τους υγιείς. Η κρύα θεραπεία λέιζερ έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 40 έτη σε ασθενείς που επιδιώκουν τις αποτελεσματικές, εναλλακτικές μεθόδους για την ανακούφιση του πόνου. Πάνω από 2.500 κλινικές μελέτες έχουν δημοσιευτεί παγκοσμίως από το 1967. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες  ήταν  διπλές-τυφλές. Κατέδειξαν σαφώς την αποτελεσματικότητα της κρύας θεραπείας λέιζερ για την ανακούφιση πόνου. Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χαμηλού επιπέδου θεραπεία λέιζερ είναι μια πολύτιμη θεραπεία για πολλές περιπτώσεις. Στην αρχή της θεραπείας μπορεί να παρατηρηθεί κάποια μικρή επιδείνωση πριν να γίνει βελτίωση ειδικά στους παλαιούς τραυματισμούς.

H cold Laser LLLT , η κρύα θεραπεία λέιζερ, ή η χαμηλής εντάσεως θεραπεία λέιζερ (LLLT) είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί ένα  συγκεκριμένο μήκος κύματος του φωτός 650 nm για να αλληλεπιδράσει με τον ιστό. Η ελαφριά ενέργεια απορροφάται και αλληλεπιδρά με τα φωτοευαίσθητα στοιχεία μέσα στο κύτταρο.

Τα κρύα λέιζερ είναι χαμηλής ισχύος λέιζερ που παρέχουν τα μη-θερμικά φωτόνια του φωτός. Αυτά τα φωτόνια περνούν κάτω από το δέρμα μέσω  της επιδερμίδας,  του υποδόριου ιστού  και του λιπώδους ιστού.

Η ελαφριά ενέργεια που απορροφάται από τα κύτταρα επιτρέπει σε κάθε κύτταρο  «να ομαλοποιηθεί». Αυτός ο αυξανόμενος ενδοκυτταρικός μεταβολισμός οδηγεί σε μια μείωση του πόνου, στην μείωση της φλεγμονής, του οιδήματος με αποτέλεσμα ο χρόνος θεραπείας να μειωθεί πολύ.

Τα φωτόνια που απορροφώνται από τα κύτταρα υποκινούν τα μιτοχόνδρια για να επιταχύνουν την παραγωγή του ATP. Τα μιτοχόνδρια είναι τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος των κυττάρων του ανθρωπίνου σώματος. Αυτά τα οργανίδια είναι υπεύθυνα για την λήψη των λιπαρών οξέων από τα τρόφιμα, τον μεταβολισμό τους και την παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας για το κύτταρο. Η ενέργεια που παράγεται από τα μιτοχόνδρια είναι υπό την μορφή του ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη). Η ATP είναι βασικό στοιχείο-συστατικό των κυττάρων μας. Η ATP παρέχει την απαραίτητη ενέργεια στα Μιτοχόνδρια μέσω της διαδικασίας καύσης της γλυκόζης. Πολλές διαταραχές προέρχονται από την έλλειψη της ATP που είναι στην ουσία η πηγή της ζωής για τα κύτταρα. Κανένα κύτταρο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς  ενέργεια. Η έλλειψη της ATP μπορεί να προκαλέσει φθορά ή και ολική καταστροφή των κυττάρων. Η ακτίνα του cold Laser φθάνει στα κατώτερα – υποδόρια στρώματα του δέρματος και δρα θεραπευτικά (Bio-Stimulation) στο μεταβολισμό των κυττάρων.

Η κρύα θεραπεία λέιζερ είναι χρήσιμη :

effect-jpg-%ce%bb%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%81

 • Στην αναγέννηση του κολλαγόνου των οστών των χόνδρων και των συνδέσμων
 • Στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Στις φλεγμονές και στα οιδήματα
 • Στον οδοντικό πόνο και στην υπερευαισθησία της  οδοντίνης
 • Στον πόνο των αγκώνων (οστεοαρθρίτιδα γονάτων, επιγονατίδα-μηριαίο σύνδρομο πόνου)
 • Στην ινομυαλγία
 • Στον έρπη
 • Στην ακμή και επούλωση πληγών
 • Στο Lymphedema
 • Στην οστεο-μυική δυσλειτουργία
 • Στο  πόνο του προσωπικού νεύρου
 • Στις νευρολογικές δυσλειτουργίες
 • Στην ανακούφιση γενικά των πόνων (π.χ. οξύς και χρόνιος, πόνος στην πλάτη/πόνος λαιμών, ορθοδοντικός πόνος, πόνος ώμων κλπ)
 • Στην επαναλαμβανόμενη αφθώδης στοματίτιδα/έλκη
 • Στην Rheumatoid αρθρίτιδα
 • Στις  εμβοές

Στο κέντρο Εν  Όλω διαθέτουμε δύο διαφορετικούς εφαρμογείς cold lazer

Οι εφαρμογείς cold laser εφαρμόζονται πάνω στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα πχ στην αλλεργική ρινίτιδα, στις εμβοές, στην ακμή κλπ

Εφαρμογέας μύτης/αυτιού
lazer-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1
Η συσκευή αυτή παράγει χαμηλής ισχύος ακτινοβολία Laser μήκους κύματος 650nm και βρίσκεται στην κορυφή της φασματικής  ανάλυσης η οποία απορροφάται εύκολα από την αιμοσφαιρίνη μέσω  της  ρινικής βλεννώδους  μεμβράνης. Μειώνει το επιπλέον λίπος γύρω από τα ερυθρά αιμοσφαίρια βελτιώνοντας έτσι την οξυγόνωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πολλά προβλήματα λοιπόν που σχετίζονται με την ανεπάρκεια  οξυγόνου  στο αίμα μπορούν  να προληφθούν  ή και να αντιμετωπισθούν. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

 

 

 

Εφαρμογέας Καθαριστής Αίματος

lazer-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-jpg2_

Αυτό το μηχάνημα είναι Καθαριστής Αίματος ο οποίος εφαρμόζεται στον καρπό. Η «θεραπευτική συσκευή Laser καθαρισμού αίματος» είναι το νέο μεγάλο επίτευγμα της σύγχρονης τεχνολογίας ανοίγοντας ορίζοντες σε αρκετές θεραπείες μέσω καθαρισμού του αίματος. Η συγκεκριμένη συσκευή καθαρίζει και οξυγονώνει το αίμα, μειώνει τον αριθμό λιπιδίων του, μειώνει σημαντικά τη γλοιώδη υφή του και τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, προφυλάσσει από την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου, στηθάγχης, εγκεφαλικών προβλημάτων και κακής αιμάτωσης των καρδιακών μυών πάντα με την σύμφωνη γνώμη του κλασσικού ιατρού σας. Επίσης, διορθώνει τον ανώμαλο μεταβολισμό  του λίπους και της  σωστής   αναλογίας   της  χοληστερόλης  και της λεκιθίνης  στο αίμα.diabetes-therapy-device-650nm-laser-watch-therapy-equipment