2810 242 279 info@enolo.gr

Ομοιοπαθητικά πρώτων βοηθειών

Ομοιοπαθητικά πρώτων βοηθειών

Γράφει η ομοιοπαθητικός  Dr Τυλλιανάκη Δήμητρα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φθηνά και ασφαλή για όλες τις ηλικίες γιατί δεν έχουν καμία παρενέργεια. Είναι πολύ καλό να έχετε ένα φαρμακείο με ομοιοπαθητικά πρώτων βοηθειών για να αντιμετωπίσετε τα πρώτα συμπτώματα καθώς πηγαίνετε στο νοσοκομείο ή στον ομοιοπαθητικό γιατρό σας . Για να σας βοηθήσω , έχω συμπεριλάβει μια λίστα 20 κορυφαίων ομοιοπαθητικών πρώτων βοηθειών σε αυτό το άρθρο.
Aconite napellus (Acon.) – Το πρώτο που θα σκεφτούμε για τον πανικό, τον φόβο και το σοκ. Επίσης χρήσιμο για αναφυλαξία.

Apis mellifica (Apis) – Για τα τσιμπήματα με ταχεία διόγκωση – Η πληγείσα περιοχή είναι πρησμένη, ζεστή και είναι καλύτερη με κρύες κομπρέσες.

Arnica montana (Αrn.) – Μια καλή θεραπεία για πρόσφατους ή ενεργούς μώλωπες, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις και μετά από οδοντιατρική εργασία. Βοηθά επίσης στην ρινορραγία από τραυματισμό ή από ανύψωση βαριών αντικειμένων και στα πρώιμα στάδια ενός μαύρου ματιού.

Arsenicum album (Ars.) – Πρώτη θεραπεία για να σκεφτείτε για τροφική δηλητηρίαση. Ο εμετός και η διάρροια συνοδεύονται από ρίγη, εξάντληση και ανησυχία.

Belladonna (Bell.) – Ταιριάζει με πυρετό ή την εξάντληση. Το δέρμα είναι ζεστό και κόκκινο, τα μάτια γυαλίζουν , και το κεφάλι πάλλεται.

Calendula officinalis (Calen.) – Υπέροχο για επιφανειακές πληγές Προωθεί την επούλωση και μειώνει τη μόλυνση.

Cantharis vesicatoria (Canth.) – Ένα εξαιρετικό φάρμακο για φλεγμονώδη εγκαύματα ή έγκαυμα, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού εγκαύματος, εγκαύματα 2ου έως 3ου βαθμού, και τσιμπήματα σφήκας. Ο πόνος καταπραΰνετε με τις κρύες κομπρέσες.

Cocculus indicus (Cocc.) – Μια βασική θεραπεία για αδυναμία και λιποθυμία, ειδικά εάν επιδεινωθεί από απώλεια ύπνου.

Euphrasia officinalis (Euphr.) – Ανακουφίζει τον επίμονο πόνο μετά την αφαίρεση ενός ξένου αντικειμένου από το μάτι.

Glonoinum (Glon.) – Ταιριάζει με θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο στο οποίο υπάρχει συμφορητικός πονοκέφαλος, υπερβολική αιμάτωση στο κεφάλι και στην καρδιά, και παλλόμενοι πόνοι.

Hypericum perforatum (Hyper.) Για τραυματισμούς στα νεύρα ή στις πλούσιες περιοχές από νεύρα, όπως οι άκρες των δακτύλων και η σπονδυλική στήλη. Χρήσιμο για τραύματα με πόνο νευρικό, στην οδοντιατρική όταν υπάρχει νευρικός τραυματισμός

Ledum palustre (Led.) – Για τραυματισμούς πληγές, τσιμπήματα και διαστρέμματα ειδικά τους αστραγάλους. Τα τραύματα είναι κρύα και ο πόνος καλυτερεύει από κρύα κομπρέσα. Βοηθά στην πρόληψη του τετάνου

Nux vomica (Nux-v.) – Για δυσπεψία από υπερβολικό φαγητό, κρασί, καφέδες. Επίσης χρήσιμο για τροφική δηλητηρίαση, στην οποία υπάρχει σταθερή τάση για αφόδευση χωρίς επιτυχία .

Φωσφόρος (Phos) – Αντιμετωπίζει πολλές επιπτώσεις μετά από ηλεκτροσόκ. Είναι επίσης ένα φάρμακο για τη ρινορραγία

Rhus toxicodendron (Rhus-t.) – Μια καλή θεραπεία για τις αλλεργικές αντιδράσεις επαφής, με φαγούρα καθώς και για πόνους στην μέση που καλυτερεύουν με την κίνηση Αυτός ο ασθενής έχει δύσκαμπτες αρθρώσεις και μύες, αλλά είναι καλύτερα με την κίνηση.Είναι ανήσυχοι και ανίκανοι να βρουν μια άνετη στάση. Το Rhus tox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δερματικές παθήσεις που παρουσιάζουν εξανθήματα όπως «δηλητηριώδες κισσό», για παράδειγμα ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα.

Ruta graveolens (Ruta.) – Ένα υπέροχο φάρμακο για διαστρέμματα, και γάγγλια, ειδικά για τους καρπούς ή τους αστραγάλους. Κατάλληλο για τραυματισμούς στον τένοντα ή στο περιόστεο των οστών, που μπορεί επίσης να προκύψουν από την οδοντιατρική εργασία.

Silicea (Sil.) – Το «ομοιοπαθητικό νυστέρι». Βοηθά το σώμα να τα βγάλει ξένες ουσίες

Symphytum officinale (Symph.) – Η κύρια θεραπεία για αποκατάσταση των καταγμάτων το οποίο όμως δίδετε όταν ακτινογραφικά το κόκκαλο έχει δέσει Επίσης χρήσιμο για διάτρηση ή ρήξη των ματιών.

Tabacum (Tabac.) και Cocc – Όταν υπάρχει ναυτία, ζάλη, ρίγη και εφίδρωση από το κούνημα στο καράβι.

Urtica urens (Urt-u) – Χρήσιμο για δερματικά ή εγκαύματα με συνεχή τσούξιμο ,καύσο και κνησμό με μικρά κυστίδια φουσκωμένα

Αναζήτηση ομοιοπαθητικών βάσει της ασθένειας

Αναφυλαξία: Acon Apis.

Τσιμπήματα : Apis. Arn, Canth, Led.

Εγκαύματα: Canth, Rhus-t.

Μώλωπες: Arn, Led.

Κοψίματα, και τραύματα : Arn; Calend;

Οδοντιατρική εργασία: Arn, Ypericum

Ηλεκτροσόκ- αιμορραγίες: Phos

Οφθαλμικές βλάβες: Arn, Led, Euphr, Symph.

Τροφική δηλητηρίαση: Ars, Nux-v.

Κατάγματα: Arn, Symph.

Ναυτία ταξιδίου: Cocc, Tabac.

Αιμορραγίες: Arn, Phos.

Στομαχόπονοι ,φουσκώματα από καταχρήσεις: Nux-v

Πανικός και σοκ: Acon.

Αφαίρεση ξένων αντικειμένων πχ αγκάθια: Sil.

Διαστρέμματα : Arn, Hypericum, Led, Rhus-t, Ruta.

Πόσο συχνά παίρνετε ένα φάρμακο
Ο χρυσός κανόνας της ομοιοπαθητικής είναι ότι μόλις αρχίσουν να βελτιώνονται τα συμπτώματα, σταματήστε να παίρνετε το φάρμακο. Επαναχορηγήστε τη δόση μόνο εάν η βελτίωση επιβραδύνεται ή τα συμπτώματα αρχίσουν να επιστρέφουν.

Ενώ είναι πάντα σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή για σοβαρούς τραυματισμούς και καταστάσεις, μην ξεχνάτε ότι ακόμη και εδώ, η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει. Μερικές δόσεις της απαραίτητης θεραπείας ενώ το ασθενοφόρο είναι στο δρόμο μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά όταν μετράμε κάθε λεπτό για την σωτηρία του ασθενούς

 

Author Info

Dimitra Tilianaki

No Comments