1

Σωστή Αποτοξίνωση μετά τις Γιορτές: Μόνο με ολιστική προσέγγιση

Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία άρχισαν να φαίνονται πάνω στο σώμα με την αύξηση βάρους και όχι μόνο. Σε ορισμένα άτομα παρουσιάζονται κάποιες στομαχικές- πεπτικές διαταραχές, οι οποίες οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κρέατος και αλκοόλ.

Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Μία βασική πηγή προέλευσης είναι η κακή διατροφή. Οι τοξίνες είναι δε υπεύθυνες για μια σωρεία προβλημάτων στην υγεία.

Κάποια συμπτώματα τοξικών στο σώμα και το πνεύμα περιλαμβάνουν:

 • αίσθημα βάρους, ληθαργικότητα
 • διαταραχές της όρεξης
 • πόνοι στις αρθρώσεις και γενικά στο σώμα
 • δερματικά προβλήματα, ακμή
 • φούσκωμα στο στομάχι, τυμπανισό,
 • μεταλλική γεύση στο στόμα
 • έλλειψη νοητικής διαύγειας και ενέργειας
 • δυσκοιλιότητα, αέρια
 • προβλήματα του πεπτικού όπως ρεψίματα
 • αίσθημα «μπλοκαρίσματος» στο σώμα,
 • ρινική συμφόρηση και δυσκολία στην αναπνοή
 • αίσθηση κούρασης ακόμα και μετά από έναν καλό ύπνο.

Σύμφωνα με την ολιστικό ομοιοπαθητικό κα Τυλλιανάκη Δήμητρα, η τοξίνωση του οργανισμού είναι μία κατάσταση που δημιουργείται από περισσότερους παράγοντες πέραν της διατροφής (στρες, φάρμακα και αντιβιοτικά στις τροφές, αλκοόλ, τσιγάρο, ηλεκτρομαγνητική μόλυνση κ.α.). Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει.

Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του καπνίσματος, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αποτοξινωτική διαδικασία του οργανισμού αναστέλλεται. Τα απεκκριτικά μας όργανα δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, ιδιαίτερα το έντερο λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Το σπίτι μας το καθαρίζουμε τακτικά, δεν κάνουμε όμως το ίδιο με το σώμα και το πνεύμα μας. Κάθε πότε πετάτε τα «σκουπίδια» που έχουν συσσωρευτεί μέσα σας και σας κλέβουν ενέργεια, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική σας υγεία;

Η ολιστική προσέγγιση υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλεται τα περιττά και επικίνδυνα (τις ακαθαρσίες) από το σώμα και το πνεύμα σας, να διασφαλίσετε την σωστή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, τον σωστό μεταβολισμό και να κερδίσετε τη χαμένη σας ευεξία.αποτοξιν

Η απαλλαγή από αυτές τις τοξίνες δεν εξασφαλίζει μόνο την αποκατάσταση της υγείας αλλά προάγει και τη μακροζωία, που είναι και ο στόχος της ολιστική Ιατρικής, μέσα από τις αρχές των θεραπειών αντιγήρανσης που διαθέτει.

Η διάρκεια της αποτοξίνωσης διαφέρει ανάλογα με το άτομο , την κατάσταση της υγείας του και την αντοχή του. Όπως συμβαίνει με κάθε νηστεία ή αυστηρή δίαιτα, προτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης ,θα πρέπει να συμβουλευτείτε το ολιστικό θεραπευτή σας. Θα ήταν προτιμότερο να μην εφαρμόζεται στον οργανισμό σας αποτοξινωτικά προγράμματα που σας προτείνουν, χωρίς την επίβλεψη του διατροφικού συμβούλου με ειδίκευση σε αποτοξινωτικά προγράμματα.

Στο Κέντρο ολιστικής Υγείας «Εν Όλω» δημιουργούμε σε συνεργασία μαζί σας, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης προσαρμοσμένο στις δικές σας διατροφικές ανάγκες, με σκοπό την ολική αποτοξίνωση του οργανισμού σας σε συνδυασμό με το Ionic Foot Detox, με τον υδροκαθαρισμό παχέως εντέρου αν χρειάζεται) και άλλες αποτοξινωτικές μεθόδους που παρέχουμε αποκλειστικά στο κέντρο μας.

Απευθυνόμαστε σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας που είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο!