2810 242 279 info@enolo.gr
image_print

Άλατα Schuessler

%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%cf%81

Τα άλατα Σούσλερ ((Schuessler) αποτελούν την τροφή των κυττάρων, ενισχύουν τον οργανισμό και τον βοηθούν να αναπληρώση τα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία από τα οποία έχει έλλειψη λόγω του σύγχρονου Life style .
Τα Βιοχημικά Άλατα Σούσλσερ (Schuessler) αρχικά μελετήθηκαν από τον ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής, Samuel Hahnemann, και στη συνέχεια από τον Βίλχελμ Σούσλερ, που τα μετάτρεψε σε ένα αυτόνομο θεραπευτικό σύστημα. Σύμφωνα με τη θεωρία του, αναγνώρισε δώδεκα ανόργανα άλατα που είναι απαραίτητα συστατικά των κυττάρων και των ιστών του ανθρώπινου σώματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη θεωρία του δρ Βίλχελμ Σούσλερ, η έλλειψη αυτών των ανόργανων συστατικών μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία σε κυτταρικό επίπεδο που θα επιφέρει τη νόσο, με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στο σωματικό επίπεδο. Ο ίδιος πολύ σωστά υποστήριξε ότι κάθε φορά που στο σώμα μας υπάρχει έλλειψη κάποιου από τα Βιοχημικά Άλατα εκδηλώνουμε διαταραχές στο φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Επίσης, επηρεάζει τον μεταβολισμό γενικότερα.

Με την χορήγηση των Βιοχημικών Αλάτων δεν προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την οποιαδήποτε έλλειψη στο φυσικό επίπεδο, αλλά να δώσουμε την πληροφορία στο ανθρώπινο σώμα για καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση αυτών των συστατικών.

Πού βοηθούν
Tα άλατα μπορούν να βοηθήσουν τόσο σε οξείες όσο και σε χρόνιες παθήσεις και δεν έχουν καμία παρενέργεια.

Oι περιορισμοί στη χρήση τους
Όπως και με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, να αποφεύγεται στη διάρκεια της θεραπείας η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ και μέντας, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση άλλων χημικών φαρμάκων για παράδειγμα κάποιας αντιβίωσης.

Τα δώδεκα βιοχημικά άλατα του Σούσλερ και ενδεικτικές χρήσεις τους

1. Calcarea Fluorica: 
Σε παθήσεις και κακώσεις του συνδετικού ιστού, κιρσούς, καρδιοπάθειες, διαταραχές οδοντοφυίας, διογκώσεις λεμφαδένων, δοθιήνες, ραγάδες δέρματος, εμετούς, αιμορροϊδες, μητρορραγίες.

2. Calcarea Phosphorica:
Βοηθάει την ανάπτυξη των παιδιών, καταστάσεις αδυναμίας, αναρρώσεις, καταστάσεις κακής διατροφής. Για την καλύτερη συγκόλληση καταγμάτων. Σε κακή κυκλοφορία, με κρύα άκρα. Για κρυολογήματα, πολύποδες, βαθειά έλκη, νευραλγίες, λιθιάσεις, υδροκήλες, ορχίτιδες, σαλπιγγίτιδες, διαταραχές του μεταβολισμού.

3. Calcarea sulphurica:
Σε κιρσώδη έλκη, αποστήματα, δοθιηνώσεις, εξανθήματα, γενικά έντονες φλεγμονές, ευαισθησίες νεύρων.

4. Ferrum phosphoricum:
Σε αρχόμενες φλεγμονές, διάρροιες, δυσκοιλιότητες, αιμορραγίες, αναιμίες, φυσικές κακώσεις, πονοκεφάλους, παιδική ανορεξία, στην αρχή κάθε νόσου, όπως πυρετούς, πλευρίτιδες, κ. α.

5. Kali muriaticum:
Για τις παιδικές εξανθηματικές νόσους, πυρετούς, εκζέματα, γρίπη , πνευμονίες, διαταραχές περιόδου, τύφο, ρευματικούς πυρετούς, κολίτιδες, διαταραχές συκωτιού, διαταραχές νεφρών.

6. Kali Sulphuricum:
Σε τρίτου βαθμού φλεγμονές των ιστών, βρογχίτιδες, πνευμονίες, καταρροές, άσθμα, ρευματισμοί, αγχώδεις καταστάσεις, πονοκεφάλους, περιτονίτιδες, διαταραχές πεπτικού.

7. Kali Phosphoricum:
Σε παθήσεις νεύρων και εγκεφάλου, μυών και αιμοπεταλίων. Για σηπτικές καταστάσεις, τυφοειδείς και εντερικούς πυρεχούς. Υστερία, μελαγχολία, φοβίες, νοητική αδυναμία από υπερκόπωση, παραλύσεις, αλωπεκία.

8. Magnesia Phosphorica:
Σε παθήσεις κυττάρων αίματος, οστών, δοντιών, νευρικών και μυϊκών κυττάρων. Για τέτανο, σπασμούς, επιληψία, υπερτροφία αδένων.

9. Natrum Muriaticum:
Σε παθήσεις βλεννογόνων, πυρετούς, καταρροές, γρίπες, οιδήματα, βρογχοκήλη, εκζέματα, νόσος του Addison’s, δυσκοιλιότητα, διαταραχές σφυγμού.

10. Natrum Phosphoricum:
Σε ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ναυτία ταξιδιού,πονοκεφάλους, λευκόρροια, διάφορες εκκρίσεις.

11. Natrum Sulphuricum:
Σε παθήσεις χοληδόχου κύστης, εντέρων, παγκρέατος, διαβήτη, λευχαιμία, άσθμα, διασείσεις.

12. Silicea:
Σε παθήσεις δέρματος, συνδετικού ιστού, μαλλιών. Για φλεγμονές, οιδήματα, πόνους. Διαταραχές μνήμης, νοητική αδυναμία, αρθριτικοί πόνοι, λεμφοιδήματα, αύξηση ουρικού οξέως, γενική αδυναμία.

Προσοχή! Τα άλατα χορηγούνται αποκλειστικά από το γιατρό.Oι παθήσεις αναφέρονται ενδεικτικά. H ακριβής αντιστοίχηση αποτελεί μια δύσκολη εργασία που γίνεται από εξειδικευμένους ομοιοπαθητικούς γιατρούς. Πολλές φορές ακόμα και οι φαρμακοποιοί μπερδεύουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα με τα άλατα Σούσλερ.

Στο ολιστικό κέντρο υγείας  “Εν Όλω” γίνονται από την σύμβουλο υγείας ομοιοπαθητικό Τυλλιανάκη Δήμητρα:

Μοναδικοί συνδυασμοί θεραπευτικών σχημάτων και κλινικές εφαρμογές

Βιοχημικές  θεραπείες παθήσεων

Ανάλυση προσώπου και εφαρμογή του αντίστοιχου Βιοχημικού Άλατος

Λήψη ιστορικού και εύρεση του κατάλληλου σκευάσματος  και η αντιστοίχιση τους στον ζωδιακό κύκλο

 “Η αρρώστια του σώματος είναι ίση προς την αρρώστια των κυττάρων του.”
Δρ. Virchow